Volg ons:

Bel nu! (+31) 6 230 595 81

vhs-videobanden-digitaliseren

Videobanden omzetten naar DVD: zelf doen of laten doen?

Wil je zelf een videobanden omzetten naar DVD? De technologie veranderd en VHS videobanden gebruiken we niet meer. Zelfs de DVD is al op zijn retour. Natuurlijk kun je videobanden omzetten naar DVD, maar nog beter zet je jouw beelden op een harde schijf, USB-stick of in de cloud. Dan weet je zeker dat je ze nooit meer kwijtraakt. In deze blog geef ik je aantal tips voor het omzetten van analoge VHS videobanden naar DVD of een ander digitaal medium.

 

Waarom videobanden omzetten naar DVD?

 

INa verloop van tijd gaat de kwaliteit van VHS videobanden achteruit. Wil je je dierbare herinneringen kunnen blijven bekijken, dan moet je dezedeze overzetten naar DVD. Op een gegeven wordt de kwaliteit zo slecht dat je banden weg kan gooien. VHS videobanden hebben echt geen oneidige levenduur. Het is ontzetten zonder als je dierbare herinneren van vroeger kwijtraakt. Dit kunnen beelden zijn van jezelf, je familie, je bruiloft of een vakantie. Dit zijn waardevolle beelden met emotionele waarde, die je graag wilt bewaren. Heel goed dus dat je op zoek bent gegaan hoe je jouw videobanden kan omzetten naar DVD.

 

Zelf omzetten of een bedrijf inhuren?

 

Op internet zie je genoeg vragen voorbij komen van mensen die zelf hun videobanden willen omzetten. Het is natuurlijk aan jou of je zelf videobanden gaat omzetten naar DVD of dat je een professional inhuurt zoals mij. Zelf videobanden digitaliseren kan heel goed. Hier heb je natuurlijk wel tijd voor nodig en een hoop geduld. Daarnaast moet je de juiste apparatuur aanschaffen, dat kan nog best een uitdaging zijn! En zijn een heleboel vragen die je kan hebben.

 

“Ik wil graag VHS banden digitaliseren (zelf), het gaat hier voor een groot gedeelte van zelf opgenomen materiaal (van begin jaren 90 tot en met begin 00). […] Dan is mijn vraag welke videorecorder ik moet aanschaffen voor de beste kwaliteit? S-VHS of volstaat VHS gewoon?”

 

Het voordeel van een professioneel bedrijf inhuren is dat ik bijvoorbeeld werk met hoogwaardige (en kostbare) apparatuur en natuurlijk veel ervaring heb. Dat betekent dat je zeker bent dat je de jouw beelden op de hoogste kwalitiet overzet, en er dus niet verloren gaat. Daarnaast kan ik de beelden restaureren en monteren (bijvoorbeeld slechte beelden eruit knippen), waardoor ze nog beter worden, en het dus ook leuker is om te terug te kijken. Ben je zelf redelijk technisch en heb je een hoop vrije tijd? Lees dan verder voor instructies hoe je zelf videobanden kan overzetten.

 

Methoden: zelf videobanden omzetten naar DVD

 

Er zijn verschillende manieren om zelf videobanden om te zetten naar DVD. Ik wll je we eerst waarschuwen, er gaat veel tijd en moeite inzitten! Denk dus eerst goed na voor je eraan begint. Ik zie het vaak genoeg gebeueren dat mensen zelf willen digitaliseren en dat er niets van terecht komt. In de tussentijd gaat de kwalitiet van de banden alleen maar verder achteruit, en uiteindlijk komen ze alsnog bij mij terecht om de klus te klaren.

 

  • Methode 1: Sluit je videorecorder aan op je pc met een video grabber
  • Methode 2: Gebruik een specifieke video-naar-DVD recorder

 

Nadat je de videobanden hebt omgezet naar digitaal kun je ze nog monteren op je computer. Als je het op DVD wilt hebben, kun je ze branden. Natuurlijk kun je het ook op USB of een harde schijf zetten

 

Wil je het werk toch leiver uitbesteden? Maak dan een afspraak met mij en ik maak persoonlijk een offerte voor je.. Twijfel je nog of je het zelf kan doen? Bellen mag altijd! Ik kan al jouw vragen beantwoorden.

Michel Filius (DIGI-ME)
Michel Filius

Al 10+ jaren heb ik ervaring met het digitaliseren van analoog beeld en geluidsmateriaal. Ik vind het belangrijk om goede kwaliteit en een flexibele service te verlenen. Je bent bij mij aan het juiste adres om uw kostbare materiaal met persoonlijke aandacht discreet en hoogwaardig te laten digitaliseren en restaureren.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Call Now Button