Bel nu!  (+31) 6 230 595 81

Met welk apparaat kun je videobanden digitaliseren?

Digi-Me.nl > Kennisbank  > Met welk apparaat kun je videobanden digitaliseren?
videobanden digitaliseren apparaat

Met welk apparaat kun je videobanden digitaliseren?

Je wilt een apparaat kopen om videobanden te digitaliseren. Het zou natuurlijk mooi zijn als er een apparaat was waarmee je dit eenvoudig zelf kan doen. Dit apparaat bestaat de wel, maar is kostbaar en de kwaliteit laat te wensen over. Als je zelf videobanden wilt digitaliseren, kun je het best gewoon een videorecorder gebruiken. Daarnaast heb je nog een aantal dingen nodig, waaronder een capturekaart of USB videograbber en een DVD-brander.

Opdracht aanmelden
  • 10 jaar ervaring
  • Specialistisch en persoonlijk advies
  • Binnen de regio gratis opgehaald

Videobanden digitaliseren apparaat

Er zijn twee opties als je op zoek ben naar een apparaat om videobanden te digitaliseren. Je kan hier voor kiezen uit een van de volgende apparaten:

  1. Video DVD-recorder combinatie apparaat
  2. Videorecorder, capture kaart en DVD-brander

Een video-DVD-recorder combinatie klinkt eenvoudig, maar is ook kostbaar en de kwaliteit is niet altijd even goed bij deze apparaten. Als je jouw banden op de hoogste kwaliteit wil overzetten, dan is de tweede optie een betere keuze, maar ook in dat geval is het belangrijk dat je met hoogwaardige apparatuur werkt. Wil je zeker weten dat er niet aan de kwaliteit verloren gaat, dan kan je het laten doen door een professional. Zo heb ik zelf veel ervaring opgedaan met de verschillende apparaten en tijd geinvesteerd om hoogwaardige appratuur aan te schaffen.

Waar kan ik een digitalisering apparaat kopen?

Het vinden van de juiste apparatuur is namelijk niet eenvoudig, omdat er een beperkt aanbod aan goede apparaten op de markt is, ze worden immers niet meer gemaakt . Daarnaast moet je goed weten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een apparaat, zodat je een kwalitatieve aankoop doet.

Ik heb inmiddels over de jaren meerdere hoogwaardige apparaten kunnen aanschaffen, daarvoor heb ik vele markten en beurzen moeten afstruinen. Met deze apparaten kan ik jouw banden op de allerhoogste kwaliteit overzetten. Als je zelf een (tweedehands) apparaat wil kopen kun je kijken op Marktplaats, de kringloopwinkel of op vlooienmarkten.

Het vinden van hoogwaardige apparaat om videobanden te digitaliseren kost dus tijd. Je digitaliseert jouw banden maar een keer, en de kwaliteit die je verliest krijg je nooit meer terug. Daarom is het aan te raden om het overzetten niet zelf te doen, maar te laten doen door een professional met de juiste apparatuur.

Video DVD-recorder combinatie

Je kan jouw videobanden digitaliseren met een video-DVD-recorder combinatie apparaat. Hier kun je een VHS en een DVD instoppen om de banden te digitaliseren naar DVD. Deze apparaten zijn online te bestellen, de prijzen beginnen ongeveer rond de 350 euro per stuk. Het risico bij deze apparaten is dat de kwaliteit vaak niet optimaal is, zelfs bij de duurdere apparaten ben je hier niet zeker van.

Laat jouw videobanden professioneel digitaliseren

Heb jij nog videobanden liggen? Laat ze dan zo snel mogelijk digitaliseren. Als jouw beelden zijn overgezet naar DVD, USB of harde schrijf zijn ze onbeperkt houdbaar. Zo weet je zeker dat je jouw beelden behoudt, hoe eerder je de beelden over laat zetten hoe beter de kwaliteit.

Ik heb 10 jaar ervaring met het digitaliseren van videobanden, casettes, dia’s en andere beeld- en geluidsdragers en beschik over hoogwaardige apparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

Wil jij VHS videobanden overgezet hebben op de beste kwaliteit? Meld jouw opdracht aan en ik kom (al je dat wil) persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog of heb je vragen? Ik kan je telefonisch adviseren over hoe jij jouw oude videobanden kunt digitaliseren.

Opdracht aanmelden
Michel Filius

Ik ben de eigenaar van DIGI-ME. Als opgeleid audiotechnicus ben ik expert in beeld- en geluidsdragende apparatuur. Van mij hobby om met oude apparatuur bezig te zijn, heb ik mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring met het digitaliseren van beeld en geluid.

Bel mij nu!