Bel nu!  (+31) 6 230 595 81

zelf-videobanden-digitaliseren

Video omzetten naar DVD

Wil je videobanden omzetten naar DVD? Het is natuurlijk een goed idee om videobanden (bijv. VHS, super 8 of mini DV) te digitaliseren, hiermee zorg je namelijk dat jouw beelden langer bewaard worden. Video overzetten naar DVD is een van de mogelijkheden, maar je kan ook je videobanden overzetten naar USB of harde schijf. Dit zijn moderne formaten waarbij je een hogere kwaliteit behaalt, en je jouw beelden langer kan bewaren. In mijn ervaring kiest 99% van de klanten voor USB.

Opdracht aanmelden
  • 10 jaar ervaring
  • Specialistisch en persoonlijk advies
  • Binnen de regio gratis opgehaald

Video naar DVD

an video naar DVD is een bekend begrip. Mensen denken vaan aan DVD als ze videobanden willen digitaliseren. Dit is jaren de standaard geweest. VHS videobanden zijn namelijk beperkt houdbaar en je kan ze alleen bekijkne in een ouderwetse VHS videorecorder. Wilde je jouw banden nog bekijken dan zette je ze over naar DVD en bekeek je ze vervolgens op je computer of in de DVD-speler.

Tegenwoordig is dit allang weer acherhaald en is de DVD speler verleden tijd. Laptops hebben al jaren geen CD-speler meer en ook de DVD speler zien we nauwelijks meer. Als je tegenwoordig jouw videobanden wil omzetten doe je dat naar USB, harde schijf of je slaat ze op in de cloud.

Waarom nooit videobanden omzetten naar DVD

Er zijn verschillende aanbieders die videobanden omzetten naar DVD, het kan bijvoorbeeld bij winkels zoals HEMA Kruidvat en Blokker. Kies echter liever voor een ander formaat als USB of harde schijf. Een DVD is helemaal niet ideaal om jouw beelden te laten overzetten. Er zijn twee redenen waarom je jouw videobanden nooit moet overzetten naar DVD:

  1. De kwaliteit van een DVD is laag. Hierdoor behoudt je jouw waardevolle beelden niet op de hoogste kwaliteit, dit gaat verloren en krijg je nooit meer terug.
  2. Een DVD is maximaal 1 uur lang. Heb je langere films op jouw videobanden, dan worden deze beelden opgeknipt en verdeeld over meerdere DVD’s.

Als je nog niet zeker bent waar je jouw beelden naar wil laten overzetten, dan kun je altijd contact opnemen. Ik adviseer je graag over de beste optie voor jouw beelden.

Videobanden laten omzetten naar DVD, harde schrijf of USB

Wil jij jouw videobanden omzetten op de hoogste kwaliteit? Kies dan niet voor DVD. Digi-me digitaliseert jouw banden op manier dat ze zo goed mogelijk bewaard blijven. Daarom bieden wij een DVD, maar digitaliseren we alleen naar USB, harde schrijf of je ontvangt jouw beelden als download. Ik kan bijna alle type beeld- en geluismateriaal voor je digitaliseren.

Ik heb 10 jaar ervaring met het digitaliseren van videobanden, casettes, dia’s en andere beeld- en geluidsdragers en beschik over hoogwaardige apparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

Wil jij VHS videobanden overgezet hebben op de beste kwaliteit? Meld jouw opdracht aan en ik kom (al je dat wil) persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog of heb je vragen? Ik kan je telefonisch adviseren over hoe jij jouw oude videobanden kunt digitaliseren.

Opdracht aanmelden
Michel Filius

Ik ben de eigenaar van DIGI-ME. Als opgeleid audiotechnicus ben ik expert in beeld- en geluidsdragende apparatuur. Van mij hobby om met oude apparatuur bezig te zijn, heb ik mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring met het digitaliseren van beeld en geluid.

Bel mij nu!