Bel nu!  (+31) 6 230 595 81

oude-videobanden-opruimen

Hoe kun je oude videobanden opruimen?

Wil jij je oude videobanden opruimen? Dat is hartstikke fijn, want van opruimen krijg je weer ruimte in je huis. Dit is ook gelijk jouw kans om die oude videobanden eindelijk te digitaliseren. Wist je dat VHS videobanden ieder jaar met 5% achteruit gaan in kwaliteit? Als je ze te lang laat liggen vergaan de beelden, en ben je jouw herinneringen voor altijd kwijt. Laat jouw beelden daarom nu digitaliseren.

Opdracht aanmelden
  • 10 jaar ervaring
  • Specialistisch en persoonlijk advies
  • Binnen de regio gratis opgehaald

 

Wat te doen met oude videobanden?

Je vraagt je misschien af wat je moet doen met die oude videobanden. Ze liggen al jaren ongebruikt op zolder, dus je denkt er misschien aan om ze weg te gooien. Doe dit niet! Op jouw oude videobanden kunnen zomaar waardevolle beelden staan van vroeger. Zijn het oude videobanden met Hollywood films, dan ligt weggooien misschien voor de hand, want de kans is klein dat je ze ooit nog bekijkt. Weet je echter niet zeker wat erop staat? Dan is het aan te raden om eerst te kijken wat er op jouw oude banden staat, voordat je straks waardevolle herinneringen weggooit! Die krijg je namelijk nooit meer terug.

 

Je oude videobanden opruimen

De beste manier om oude videobanden op te ruimen is door ze te digitaliseren. Je zet de beelden op harde schijf, USB of slaat ze op in de cloud. Zo blijven ze bewaard op de hoogste kwaliteit en gaan ze niet langer in kwaliteit achterruit. Daarnaast heb je geen oude banden meer die ruimte innemen, die kun je voorgoed opruimen of zelfs weggooien. Of het nu oude films zijn of homevideo’s, je kan alles laten digitaliseren.

 

Waar kan je oude videobanden weggooien?

Weet je 100% zeker dat er geen waardevolle beelden op jouw oude videobanden staan? Dan kan je jouw oude videobanden weggooien. Ze mogen gewoon bij het restafval omdat ze bestaan uit plastic, en papieren hoezen mogen bij het papier. Helaas is recycleren van oude videobanden niet mogelijk. Je kan ze in sommige gemeenten inleveren bij het containerpark of naar de gemeentewerf brengen.

 

De Kringloopwinkel neemt ze meestal niet aan, dus ook hier kun je er niet mee terecht. Let wel op: sommige oude VHS banden kunnen geld waard zijn. Er zijn verzamelers die bijvoorbeeld videobanden van Disney verzamelen. Je kan dus ook proberen om jouw videobanden op bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen.

 

Ik wil mijn oude videobanden opruimen

Aan het opruimen en kom je oude videobanden tegen? Dan denk je misschien dat je ze eerst moet bekijken, omdat je niet zeker weet wat erop staat. Ze gaan terug in de doos, en jaren later liggen ze er nog steeds. Aangezien je vast geen werkende VHS videorecorder hebt, zal je jouw oude videobanden waarschijlijk nooit meer bekijken. Geef ze daarom liever aan een professional om te achterhalen wat erop staat en ze te digitaliseren.

 

Oude videobanden digitaliseren

Digi-me staat voor je klaar om jouw banden te analyseren en te digitaliseren. Je kan jouw banden opsturen of gratis laten ophalen (tot 20 min rijden). Omdat ik alle apparatuur in huis heb, kan ik je zo vertellen of jouw banden leeg zijn, of dat er waardevolle beelden opstaan. Je kan een preview krijgen van wat erop staat en daarna beslissen of je dit wilt laten digitaliseren. Zijn de banden leeg of wil ze niet bewaren? Dan kost dit je helemaal niets.

 

Ik heb 10 jaar ervaring met het digitaliseren van videobanden, casettes, dia’s en andere beeld- en geluidsdragers en beschik over hoogwaardige apparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

 

Wil jij VHS videobanden overgezet hebben op de beste kwaliteit? Meld jouw opdracht aan en ik kom (al je dat wil) persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog of heb je vragen? Ik kan je telefonisch adviseren over hoe jij jouw oude videobanden kunt digitaliseren.

 

Opdracht aanmelden
Michel Filius

Ik ben de eigenaar van DIGI-ME. Als opgeleid audiotechnicus ben ik expert in beeld- en geluidsdragende apparatuur. Van mij hobby om met oude apparatuur bezig te zijn, heb ik mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring met het digitaliseren van beeld en geluid.

Bel mij nu!