Bel nu!  (+31) 6 230 595 81

Hoe lang kun je videobanden bewaren?

Digi-Me.nl > Kennisbank  > Hoe lang kun je videobanden bewaren?
oude-videobanden-opruimen

Hoe lang kun je videobanden bewaren?

Helaas, videobanden zijn beperkt houdbaar. De houdbaarheid van van videobanden is 8 tot 12 jaar. De kwaliteit van jou banden gaat elk jaar met zo’n 5% achteruit. Daarom is het belangrijk om ze te laten digitaliseren. Als je jouw banden laat overzetten naar digitaal blijven ze voor altijd bewaard.

Opdracht aanmelden
 • 10 jaar ervaring
 • Specialistisch en persoonlijk advies
 • Binnen de regio gratis opgehaald

Hoe bewaar je videobanden?

Veel mensen bewaren oude videobanden in een doos op zolder. Dat is verre van optimaal, je wilt de banden namelijk op een veilige en droge plek bewaren om de kwaliteit te behouden. Natuurlijk is de beste manier om je videobeelden te bewaren door ze te digitaliseren.

Een aantal tips om videobanden langer houdbaar te maken:

 • Raak de magneetband zelf nooit aan
 • Spoel de cassette geheel op of af voordat hij opgeborgen wordt en spoel de cassettes eens per jaar heen en weer
 • Houd de cassette uit de buurt van magnetische velden
 • Bewaar een cassette niet op een plek waar die wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen zoals op een zolder
 • Bewaar de cassette onder stabiele, koele en droge omstandigheden
 • Houd uit de buurt van warmte, vocht en stof
 • Bewaar de cassettes in de verpakking
 • Bewaar de cassettes verticaal en niet plat

​Het is niet alleen belangrijk om de video op een veilige plek te bewaren, maar ook om ze een duidelijke omscrhijving te geven. Als je jouw videobanden bewaart zonder een omschrijving is de kans klein dat je de video ooit nog gaan bekijken, je weet immers niet meer wat erop staat. Heb je jouw videobanden wel bewaart zonder een omschrijving? Geen zorgen, wij kunnen een preview maken van je banden zodat je zelf kan kiezen wat je wel en niet wilt digitaliseren.

Hoe lang kun je videobanden bewaren?

De levensduur en daarmee de kwaliteit van videobanden hangt af van de manier waarop ze bewaard worden. De meeste videobanden hebben een levensduur van ongeveer 8 tot 12 jaar. De kwalitiet gaat elk jaar zo’n 5% achteruit. Het is daarom belangrijk om het beeldmateriaal zo snel mogelijk te digitaliseren.

Jouw videobanden zijn beperkt houdbaar, laat ze daarom nu digitaliseren

Heb jij nog videobanden liggen? Laat ze dan zo snel mogelijk digitaliseren. Als jouw beelden zijn overgezet naar DVD, USB of harde schrijf zijn ze onbeperkt houdbaar. Zo weet je zeker dat je jouw beelden behoudt, hoe eerder je de beelden over laat zetten hoe beter de kwaliteit.

Ik heb 10 jaar ervaring met het digitaliseren van videobanden, casettes, dia’s en andere beeld- en geluidsdragers en beschik over hoogwaardige apparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

Wil jij VHS videobanden overgezet hebben op de beste kwaliteit? Meld jouw opdracht aan en ik kom (al je dat wil) persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog of heb je vragen? Ik kan je telefonisch adviseren over hoe jij jouw oude videobanden kunt digitaliseren.

Opdracht aanmelden
Michel Filius

Ik ben de eigenaar van DIGI-ME. Als opgeleid audiotechnicus ben ik expert in beeld- en geluidsdragende apparatuur. Van mij hobby om met oude apparatuur bezig te zijn, heb ik mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring met het digitaliseren van beeld en geluid.

Bel mij nu!