Volg ons:

Bel nu! (+31) 6 230 595 81

Hoe kun je zelf videobanden digitaliseren?

Digi-Me > Kennisbank  > Hoe kun je zelf videobanden digitaliseren?
vhs-videobanden-digitaliseren

Hoe kun je zelf videobanden digitaliseren?

Wil je zelf videobanden digitaliseren? Het digitaliseren van VHS videobanden naar een digitaal formaat, DVD of USB kan op meerdere manieren gedaan worden. Bijvoorbeeld met een USB-grabber, een capture kaart of een video-DVD-recorder combinatie. Wil je jouw banden op de hoogste kwaliteit overzetten, laat het dan doen door een professioneel bedrijf. Benieuwd wat de kosten zijn? Wij geven je gratis advies.

 

Videobanden digitaliseren: dit heb je nodig

 

Als je VHS videobanden wilt digitaliseren heb je de juiste apparatuur nodig. Het belangrijkste is een videorecorder die goed werkt. Deze kun je tweehands kopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

 

  • een goed werkende videorecorder
  • een capturekaart of een USB-videograbber
  • video bewerkingssoftware zoals MovieMaker, Power Director, Pinnacle, etc.

 

Wil je jouw videobanden overzetten op DVD, dan heb je natuurlijk ook een DVD-brander nodig. Een tweede optie is het gebruik van een Video naar DVD combinatie, je hebt bovenstaande apparatuur dan niet meer nodig. Deze apparaten zijn echter lastig te verkrijgen en de kwaliteit is vaak niet optimaal.

 

Stappenplan videobanden digitaliseren

 

Heb je de apparatuur compleet? Dan kun je starten met het digitaliseren van jouw videobanden. Ingewikkeld is het niet, maar het kost wel tijd.

 

Videobanden laten digitaliseren door een professional

 

Het is dus best een klus om zelf videobanden te digitaliseren. Je moet het echt leuk vinden, anders is de kans dat het project is wat nooit afkomt. Dat is zonde. De kwaliteit van jouw banden gaat elk jaar met 5% achteruit, dus hoe eerder je ze digitaliseert hoe beter. Daarom staat DIGI-ME voor je klaar. Ik heb jaren ervaring met het digitaliseren van videobanden en beschik over hoogwaardige aparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

 

Wil jij VHS videobanden snel overgezet hebebn op de beste kwaliteit? Plan een afspraak en ik kom persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog? Ik kan je gratis telefonisch adviseren over hoe jij jouw videobanden kunt digitaliseren.

Michel Filius (DIGI-ME)
Michel Filius

Al 10+ jaren heb ik ervaring met het digitaliseren van analoog beeld en geluidsmateriaal. Ik vind het belangrijk om goede kwaliteit en een flexibele service te verlenen. Je bent bij mij aan het juiste adres om uw kostbare materiaal met persoonlijke aandacht discreet en hoogwaardig te laten digitaliseren en restaureren.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button