Bel nu!  (+31) 6 230 595 81

zelf-videobanden-digitaliseren

Hoe kun je zelf videobanden digitaliseren?

Wil je zelf videobanden digitaliseren? Het digitaliseren van VHS videobanden naar een digitaal formaat, DVD of USB kan op meerdere manieren gedaan worden. Bijvoorbeeld met een USB-grabber, een capture kaart of een video-DVD-recorder combinatie. Wil je jouw banden op de hoogste kwaliteit overzetten, laat het dan doen door een professioneel bedrijf. Benieuwd wat de kosten zijn? Wij geven je gratis advies.

Opdracht aanmelden
  • 10 jaar ervaring
  • Specialistisch en persoonlijk advies
  • Binnen de regio gratis opgehaald

Videobanden digitaliseren: dit heb je nodig

Als je VHS videobanden wilt digitaliseren heb je de juiste apparatuur nodig. Het belangrijkste is een videorecorder die goed werkt. Deze kun je tweedehands kopen op bijvoorbeeld Marktplaats. een goed werkende videorecorder een capturekaart of een USB-videograbber videobewerkingssoftware zoals MovieMaker, Adobe Premier, Power Director, Pinnacle, etc.

Wil je jouw videobanden overzetten op DVD, dan heb je natuurlijk ook een DVD-brander nodig. Een tweede optie is het gebruik van een Video naar DVD combinatie, je hebt bovenstaande apparatuur dan niet meer nodig. Deze apparaten zijn echter lastig te verkrijgen en de kwaliteit is vaak niet optimaal.

Stappenplan videobanden digitaliseren

Heb je de apparatuur compleet? Dan kun je starten met het digitaliseren van jouw videobanden. Ingewikkeld is het niet, maar het kost wel tijd.

Videobanden laten digitaliseren door een professional

Het is dus best een klus om zelf videobanden te digitaliseren. Je moet het echt leuk vinden, anders is de kans dat het project is wat nooit afkomt. Dat is zonde. De kwaliteit van jouw banden gaat elk jaar met 5% achteruit, dus hoe eerder je ze digitaliseert hoe beter. Daarom staat DIGI-ME voor je klaar. Ik heb jaren ervaring met het digitaliseren van videobanden en beschikt over hoogwaardige apparatuur. Daardoor weet je zeker dat je jouw beelden op de hoogste kwaliteit overzet, en er dus niets verloren gaat. Daarnaast zal ik de beelden optimaliseren en corrigeren, zodat ze nog beter uit de verf komen.

Wil jij VHS videobanden snel overgezet hebben op de beste kwaliteit? Meld jouw opdracht aan en ik kom persoonlijk bij je langs. Twijfel je nog? Ik kan je gratis telefonisch adviseren over hoe jij jouw videobanden kunt digitaliseren.

Opdracht aanmelden
Michel Filius

Ik ben de eigenaar van DIGI-ME. Als opgeleid audiotechnicus ben ik expert in beeld- en geluidsdragende apparatuur. Van mij hobby om met oude apparatuur bezig te zijn, heb ik mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring met het digitaliseren van beeld en geluid.

Bel mij nu!